כתף טלה ממולאת בבשר טלה טחון ועוד מתכונים של יוחנן למביאסי

    יוחנן למביאסי No Comments on כתף טלה ממולאת בבשר טלה טחון ועוד מתכונים של יוחנן למביאסי
    16:49
    16.05.24
    יצחק אייזיקוביץ' No Comments on "סקופ בשידור חי": המחרוזת שכמותה טרם נראתה עד כה

    התכניות האחרונות

    ארכיון תוכניות

    פוסטים אחרונים

    תגיות

    כתף טלה ממולאת בבשר ומוגשת ברוטב יין לבן וירקות שורש

    מוצרים
    1 כתף טלה, ללא עצם
    300 גרם בשר טלה טחון
    3 מצות
    1 כוס ציר עוף חום
    1/2 בצל, קצוץ
    4 עלי מרווה
    מלח
    פלפל שחור
    2 גזרים, חתוכים גס
    1 כרישה, פרוסה
    1 שורש סלרי, חתוך לקוביות
    1/2 חבילה פטרוזיליה, קצוצה
    1/4 בקבוק יין לבן
    4 ליטר ציר עוף

    אופן ההכנה
    1. שוברים את המצות ומשרים בציר עוף חום חם.
    2. מערבבים את בשר הטלה הטחון, הבצל הקצוץ, המרווה, המלח והפלפל ומוסיפים את המצות.
    3. ממלאים את הכתף בתערובת הבשר וקושרים סביב.
    4. ממליחים ומפלפלים את כתף הטלה מבחוץ, וסוגרים מכל הכיוונים בתבנית המתאימה לכיריים ולתנור על אש גבוהה, עד להשחמה.
    5. מוציאים את כתף הטלה מהתבנית ומוסיפים את הירקות. צולים מעט, מחזירים את הכתף ומוסיפים את היין הלבן וציר העוף.
    6. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-120 מעלות למשך 4 שעות.

    בצק פילו במילוי סלמון ותרד מוקפץ

    מוצרים:
    2 נתחי פילה סלמון ללא עור
    תרסיס שמן קנולה חמאה
    מלח ופלפל
    1 בצל סגול חתוך לרצועות
    תרד טרי חתוך גס
    2 שיני שום קצוצות
    עלי בצק פילו

    אופן ההכנה:
    • מחממים מחבת עם מעט תרסיס שמן קנולה חמאה של פם.
    • מתבלים את נתחי הדג במלח ופלפל וצורבים על המחבת כדקה מכל צד.
    • מוציאים את הסלמון לתבנית.
    • באותה המחבת, מטגנים את הבצל עד השחמה, מוסיפים את השום ואת התרד.
    • מוסיפים מלח ופלפל ומקפיצים עד שהתרד הופך כהה. מוציאים למסננת.
    • מרססים תבנית אפיה בשמן ומניחים עליה כמה שכבות של עלי פילו.
    • מרססים את העלים בשמן ומניחים את הדג הצרוב במרכז כל עלה בצק.
    • מניחים מעל הדג את בלילת התרד.
    • מרססים בשמן וסוגרים את הפילו בצורת שקיק.
    • מכניסים לתנור שחומם מראש ל- 200 מעלות משך כ- 12 דקות.
    • מגישים חם.
    • בתאבון.

    אגסים אפויים ברוטב רימונים

    מוצרים:
    כוס וחצי תה רימונים ואוכמניות ממותק לטעמכם
    1/4 כוס תרכיז רימונים
    קורט קינמון
    קורט אגוז מוסקט
    2 אגסים אדומים
    4 עיגולי גלידה לבחירתכם
    אוכמניות לקישוט

    אופן ההכנה:
    מחממים תנור ל- 180 מעלות.
    מקלפים את האגסים ומוציאים את הליבה.
    מערבבים את חומרי הרוטב בתבנית, מניחים בתוכה את האגסים ואופים כשעה.
    מוציאים את האגסים ומכניסים את הרוטב לסיר.
    מצמצמים את הרוטב על האש עד לסמיכות מתאימה ואז שופכים אותו מעל האגסים.
    מגישים עם כדורי גלידה ואוכמניות שלמות.
    בתאבון.



    0 תגובות